Sosyal Medya

Güncel

HDP'den ilginç iddia: Şirvan’da işine son verilen madencilerin yerine Çin’den getirilen işçiler çalışmaya başladı

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Siirt'in Şirvan ilçesinde özel sektöre ait bir bakır madeninde meydana gelen ve 16 işçinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından maden ocağındaki işlerine son verilen 450 işçinin yerine Çin'den getirilen 450 işçiden 150'sinin fiilen işbaşı yaptırıldığını söyledi.



Yıldırım, Meclis’te düzenlediÄŸi basın toplantısında, 17 Kasım 2016'da Åžirvan'da, 16 işçinin hayatını kaybettiÄŸi maden kazasından sonra, firmanın, madende çalışan 450 işçinin 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla iÅŸ akitlerini feshettiÄŸini öne sürdü. Yıldırım, "EdindiÄŸimiz bilgiye göre, maden ocağındaki iÅŸlerine son verilen 450 işçinin yerine Çin'den getirilen 450 işçiden 150'si fiilen iÅŸbaşı yaptırılmıştır. Böylece ihraç ve ithal, ihracat ve ithalat aynı anda gerçekleÅŸmiÅŸtir" dedi.

BilirkiÅŸi raporunda, Temmuz ayında çalışılan mekanın muhtelif yerlerinde çatlakların oluÅŸtuÄŸu ve önlem alınması için yetkililere haber verildiÄŸinin ifade edildiÄŸini vurgulayan Yıldırım, buna raÄŸmen hiçbir önlemin alınmadığını, çatlak yerlerin çamur ve sıva ile kapatılmaya çalışıldığını da belirtti. Yıldırım, "Ä°hmali olan ÅŸirket hakkında gereÄŸi yapılmayınca, ÅŸirket kendine göre gereÄŸini yaptı ve 11.3 rakamlı iÅŸsizler oranı kervanına bu gariban işçileri de kattı. Ä°ÅŸten atılan kardeÅŸlerimizin tekrar iÅŸlerine dönmeleri için hassasiyet gösterilmesini istirham ederim" diye konuÅŸtu.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.